pnf

Tradeaid Oy lyhyesti

Trade Aid Oy Ltd on tällä hetkellä pääasiassa kevytilmailun edistämiseen keskittynyt yritys joka on rakentanut yhteistyökumppaniensa kanssa kokonaistuote- ja palvelupaketin, joiden avulla on helppoa ja selkeätä tulla kevytilmailuun mukaan ja harrastaa.

Aktiivisuus keskittyy  lajin promotointiin, konsultointiin, valikoitujen lajituotteiden myyntiin, tutustumis- koulutus- ja kehittymistoimintaan.

Yrityksen kevytilmailu osa-alue aloitettiin yritysmuotoisena 90-luvun alussa, mutta taustavoimien kevytilmailutuntemus juontaa jo 80-luvulta.

Trade Aid on jo alusta asti panostanut harrasteen synnyttämisesn Suomeen tukemalla ja rakentamalla erillistä vahvaa yhdistystoimintaa rinnalle.

Tämä on mahdollistanut pienessa markkina-alueessa voimakkaat synergiahyödyt niin näkyvyyden, kiinnostavuuden kuin lajin voimakkaan kasvunkin synnyttämiseksi. Harrastajat tarvitsevat laadukkaan harrastajafoorumin.

Yhdistykset joita Trade Aid on ollut synnyttämässä ja tukemassa ovat kasvaneet suomen merkittävimmiksi harrastuskeskittymiksi.

Valittu linjaus on ollut monien mielestä uusi. Joskus on ajateltu että rajat olisivat hämärtyneet yhditystoiminnan ja yritystoiminnan välillä, mutta siihen ei ole milloinkaan ollut tarvetta ja tästä tietenkin pitää olla naytöt.

Kuitenkin yhteistoiminnalle on selkeät sopimus ja vastuualuerajaukset ja harrastustoiminta ja yritystoiminta ovat pysneet täysin erillään.

Yhdistyminen kokonaisvaltaisuuden saavuttamiseksi on käytännössä osoittautunut koko Suomen lajikehitykselle kiistattoman hyödylliseksi ja näin harrastaja on voinut saada lähes kaiken tarvitsemansa samasta paikasta kuten;

  • laaja harrastus- ja klubi foorumi
  • erinomaiset puiteet usealla paikkakunnalla
  • helpon tutustumisen lajiin
  • koulutuksen ja jatkokoulutuksen
  • tapahtumia sekä omia että osallistumisia muiden vastaaviin
  • tuotteet (koneet, varaosat ja varusteet) joista on tullut selkeitä markkinajohtajia ja yleisimmin käytettyjä sekä koulutuksessa että itse harastustoiminnassa
  • laajan käyttäjänkunnan niin 20000t lentäneiden kuin aloittajienkin piirissä
  • lentokelpoisuuspalvelut ja teknisen tuen
  • sosiaalisuuden ja tiedonvaihdon harrastukseensa
  • jne

Moderneista kevytilmailukoneista Trade Aidin edustamien koneiden markkinaosuus on yli 60%. Saksalainen Ikarus on täysin ylivoimainen niin monimuotoisen käytettävyytensä kuin sopivuudessaan niin koulutukseen, ympärivuotuiseen luontolentämiseen lumelta jäältä ja vedestä, kuin suosituimmaksi konkaripilottien käsissä.

Samoin kokometallisena alatasona Tsekkiläinen Eurostar  on Suomessa hyvänä kakkosena ei niinkään monimuotoisen käytön suhteen kuin kentiltä kentille toiminnassa niin koulutuksessa kuin harrastekoneena.

Tsekkiläinen Cora Allegro on ollut pidetty käyttäjillään vaikka koneita ei olekaan kovin paljon.  Muutamille nopean lentämisen asiakkaille on tullut tutuksi niin ikään Tsekkiläiset Skylark ja Roko NG4 koneet, sekä harvemmille nostalginen vahva peräkkäinistuttava Savage, moderni perinnekone.

Trade Aid on myös palkittu Suomen Ilmailuliiton toimesta merkittävästä työstä Suomen harrasteilmailun hyväksi.

Kevytilmailun markkinoiden synnyttäminen ja vahvistaminen Suomeen on ollut antoisaa ja lukuisten tyytyväisten asiakkaiden kommentit niin kehuissa kuin kehityskommenteissakin.

Laji on jonkin verran kärsinyt yleisestä taantumasta sekä myös Tanskan ALV lainsäädännön muutoksesta, joka aiemmin mahdollisti koneen hankkimisen Tanskan toimipisteestämme ilman arvonlisäveroa. Nyt tämä etuus on poistunut ja kevytilmailijat joutuvat ostamaan tuotteet samoilla veroilla kuin muutkin tuotteet.  Tanskan toimipisteemme lakkautettiin veromuutoksen myötä.

Vuosi 2012 tuo mielenkiintoisia haasteita lajiin. 

Tervetuloa tutustumaan.  Täytä tiedustelulomakkeet sivuilta niin kerromme lisää.