Ikarus C42 C, CS

IKARUS C42C

IMG 0063

Tuotteet ovat koko ajan kehittyneet joka uuden mallin myötä. Suurin hyppäys tietenkin oli kun avo-ohjaamoinen Ikarus C22 aikanaan sai rinnalleen C42A:n. Melkoinen muutos tapahtui kun 13 cm pidempi C42B esiteltiin. Siitä tulikin huima volyymikone. Kun Ikarus C42C esiteltiin ei saman oloisen ulkonäön myötä osattu mitenkään oivaltaa kuinka suuresta muutoksesta itse asiassa oli kyse. Heti kiinnostavaksi noussut kone vakuutti jokaisen kokeilemaan lähteneen.

Ikarus C42 B

Ikarus C42BIkarus C42B

Ikarus C42A

Hintaluokka tehtaalla varusteista riippuen

alk. 55235€ < ALV 0%  (C42A  51300€ <ALV 0%, kysy tarkemmin)

Ikarus C42 A ja B (Siis kaikki Ikarusmallit ovat edelleen saatavissa. Läheis jokaiseen makuun ja kukkarolle)

Ehkä parahaat ja pidetyimmät ikimodernit saksalainet kevytilmailukoneet.  Monessa maassa ja varsinkin suomessa täysin ylivoimainesti ostettu.

Kevytilmailussa asiakaskunta ja konevalikoimat laajenevat vauhdikkaasti. Siihen on erinomaiset syyt.  Kevytilmailu on kauan odotettu kehityssuunta niin monien omakohtaisen lentämisunelman toteutumiselle.  Kun tähän vielä lisätään Suomen erinomaisuus harrastaa lajia varsinkin kelluke käyttöisesti niin talvella kuin kesällä. 
Vaikka konetarjonta onkin laajaa ja moneen eri tarpeeseen tulee Ikarus C42:n ylivoimaisuus sen ajattomuudessa ja tasalaatuisuudessa kaikissa suhteissa.Yleensä lajiin tullaan kohtalaisen pienellä lentokokemuksella. Silloin tarvitaan koneelta ominaisuuksia jotka tuovat omistajalleen tai kerholle oikean turvalisuuden tunteen, helpon lennettävyyden ja huollettavuuden.  Ikaus ei ole markkinoiden nopeimpia koneita eikä ole tarkoituskaan, koska tasapainoisuus kaikilla nopeusalueilla on etusijalla, mutta omaa hyvin riittävän matkanopeuden pitkillekin matkoille.  

Ikarus C42CS

 

Ikarus C42CS

Hintaluokka varusteista riippuen

alk. 69850 € < ALV 0%

 

Yleiskuvaus

Ikarus C42CS

Comco-Ikarus tehtaan uusin tuote Ikarus C perheeseen 2017

Tehdas on pysynyt uskollisena erinomaiselle oivallukselle rakentaa harrstelentolaite mahdollisimman helpoksi ja edulliseksi ylläpitää, mutta samalla saada siihen ehkä markkinoiden paras käytön monipuolisuus sekä stabiilisuus kaikilla nopeusalueilla ja kaikkien pysty, vaaka ja poikkittais akseleidensa suhteen.

Erinomaiseksi osoittautunut siipi on päällystety erittäin vahvalla Tedlar UV-suojatulla lämpökutiste kankaalla. Kestävä ja helppo puhdistaa (jopa jäästä tarvittaessa)
 
Ikarus C sarja on saanut vankkumattoman jalansijan useissa maissa ja on kotimaassankin Saksassa ollut vuosia eniten myyty moderni kevytlentokone. Syitä on monia joista enemmän volyymimalle Ikarus C42 kohdalla.

C42CS on,vaikka perustu samaan ideologiaan, on suurelta osin täysin uusi kone.

Tärkeimmät muutokset koskevat täysin uutta siipeä niin profiililtaan kuiin mitoiltaakin.

Runkokatteet on uusittu. Samoin ohjaamo, laskuteline CS, moottoripukki jne.

Kone on 25 km/t nopeampi kuin markkinoiden valloittaja veljensä C42 ilman että stabiilisuus on yhtään huonontunut hitaissakaan nopeuksissa.

C42C ja CS on asettunut kevytilmailun edulliseen Luxus luokkaan. Meille suomalaisille tärkeä keluukevarustus CS:ään tulee hieman myöhemmin,  joten Ikarus tuoteperhe on todella mielenkiintoinen ja tarjoaa jatkossakin varmuutta, hyvää jälleenmyyntiarvoa ja monipuolisuutta  koko asiakaskunnalle.

Huomattakoon sekin että Comco-Ikarus tehdas tulee tarjoamaan kaikille C42 koneille B mallista lähtien taannehtivasti uusin painomääräysten tultua voimaan (2018 loppu - 2019 alku) MTOW  painoskorotus kitit. Kitin hinta on vielä auki.  

Määräyset tiukkenevat kaikien vanhojen kevytlentokoneiden ostalta siten etä joustavuudet pelastusvarjojen ja kellukkeiden lisäkuomattavuuden osalta poistuvat ja vain tyyppitodistuksessa oleva MTOM (maksimi lentoonlähtömassa) 450kg jää voimaan.  Tämä jättää monet Kevytkoneen hankalaan asemaan kun kuormattavuus on rajallista. (joskin Ikarukselle ollut aina kohtuullinen).
Comcon tarjoama kitti nostaa suoraan MTOMn vähintäin 90kg 540kg tai suuremmaksi taannehtivasti.  kaikki uudet koneet tulevat automaattisesti olemaan tulevien määräysten mukaisia.

C42C jaCS koneet vaikka päällisin puolin näyttävätkin tutuilta ovat ominaisuuksitaan aivan selkeästi huomasti kehittyneet.  Tämän voi aioastaan todeta kokeilemalla. Jokainen on todella positiivisesti yllättynyt.